Telefon: +46 (0)21 – 18 40 70 (DYGNET RUNT)

Avans i nytt sammarbete

Nyhet! Nyhet!

Pro Linjärteknik köps upp av Avans Maskintillbehör AB

Det Västeråsbaserade företaget Avans Maskintillbehör AB köper upp Pro Linjärteknik och bildar företaget Avans Linjärteknik AB. Verksamheten planeras att sätta igång den 1 december 2017.

Avans Maskintillbehör AB startades 1988 och har idag 10 anställda. De är verksamma i Sverige, Tyskland och Italien. Pro Linjärteknik startades 2016 av Joakim Lövgren och Peter Holmkvist som båda är applikationsexperter och erbjuder sina kunder huvudsak produkter inom linjär-och montageteknik samt roterande rörelser. Det nystartade företaget Avans Linjärteknik AB kommer att bli Partner till Bosch Rexroth.

Fram till nu har Avans i huvudsak koncentrerat sin verksamhet på bearbetning av eftermarknad. I och med sammanslagningen skapas möjligheter att nå ut till nya kunder med fokus på maskinbyggare (OEM), ett affärsområde som är helt nytt för Avans. Stefan Barklund, delägare på Avans, förklarar:

Enligt Stefan Barklund har efterfrågan på servosystem ökad avsevärt under de senaste åren:

Kraven på automation ökar varje år vilket innebär att lösningar för servosystem efterfrågas allt oftare. Vi får även många förfrågningar på byggnationer vilket vi tidigare inte har kunnat erbjuda. Tack vare Pro Linjärtekniks kompetens inom området kan vi från och med nu bredda vårt erbjudande för att möta den ökade efterfrågan.Genom att gå samman med Avans kan vi erbjuda våra kunder en större tillgänglighet av support, produkter och tjänster. Avans är ett företag med många år i branschen och har därmed en välfungerande organisation, säger Joakim Lövgren.Vi vill erbjuda våra kunder högkvalitativa produkter med korta ledtider. Tack vare samarbetet med Avans så är det fullt möjligt, lägger Joakim Lövgren till.Jag har arbetat med Joakim och Peter i många år och Pro Linjärteknik utsågs nyligen till Årets Digitala Rexroth Partner. Jag ser mycket fram mot ett fortsatt samarbete och jag är övertygad om att sammanslagningen kommer att ge en positiv effekt för våra kunder. Avans Linjärteknik AB kommer att vara unika med sin bearbetningskapacitet i Sverige och är den enda av Rexroths Partners med de möjligheterna. Det ska bli spännande att följa utvecklingen! avslutar Jon Karrhammar.